Je to myslím docela velká škoda a řekl bych promarněná šance. Jinak si nedokážu vysvětlit, že od léta roku 2016, kdy se nějakým způsobem začala alespoň trochu "systematicky" připravovat vize rozvoje sportu (viz výše odkaz na dokument Strategického rozvoje sportu v Boskovicích) se dál se zpracováním podkladů a zadání využívající Červenou zahrada nepokračovalo.
Tři roky, za které se mohlo intenzivně pracovat na podkladech a mít jasno co chceme, se nedělo naprosto nic. Třeba i proto mne mrzí, že jsme opět docela dost práce vyhodili z okna - pokolikáté už? A začaly se znovu kvapně připravovat další dvě varianty.
Při jejichž výběru byla Červená zahrada - přestože je stále platnou variantou - docela rychle odstřelena s tím, že je to moc složité, aniž by bylo pro porovnání s ní nějakým způsobem dále pracováno. Pokud máme porovnávat umístění, tak tam červenka měla podle mne být taky. Když nic jiného, tak alespoň formálně - takto mi to připadá docela nefér.
A přesto, že si dokážu představit halu prakticky ve všech lokalitách kde byla postupem času představena (a každá má svoje pozitiva i negativa), tak umístění v Červené zahradě mi vychází jako nejlogičtější.
Pro informaci - že lokalizace sportovišť v Července nebyl asi úplně špatný nápad a že už předchozí generace tímto směrem uvažovaly přidávám níže ukázku historických plánů z února roku 1954 od Dipl. Ing. Lubora Laciny. Jednalo se o návrh umístění a řešení Okresního tělovýchovného střediska a je z něj celkem jasně patné, proč máme tenisové kurty tam kde nyní jsou a proč má původní fotbalový stadion svoji mírně pootočenou polohu.
Za povšimnutí stojí, že už tehdy bylo uvažováno i s obchvatem města. Sic! - dálkovou silnicí, která procházela areálem na terénním valu (na výkresech ve spodní části vpravo). Je také zajímavé, že umístění mateřské školy, zemědělské škola je v podstatě v těch místech, kde byly později tyto budovy realizovány.
Detail řešení Červené zahrady