Veřejné setkání k nové knihovně

Zdravím,

ke čtvrteční debatě a debatě tady.

Jsem rád, že občané přišli, myslím ve slušném počtu na veřejnou besedu, na druhou stranu jsem čekal, že je to větší téma a dojde více lidí.

Debaty byly náročné, ale velice věcné a vznikly z nich dobré nápady k možné úpravě projektu. Teď je „jen“ potřeba dodělat co nejlépe projekt, proto zřizuji pracovní skupinu.

Za mě - Diskuze na téma jiné umístění knihovny by už být neměla, ten důvod proč to řeší kolegové je prostý, protože to s nimi minulé vedení nediskutovalo a nedebatovalo, tady je ten problém , protože pokud mají hlasovat o projektu, musí si být 1000 % jisti, že je to ta nejlepší varianta. Ano, mohli se ozvat na zastupitelstvu, ale tady by ta aktivita a diskuze měla jít ze strany vedení města (tak to cítím), já byl v koalici, a když jsem se chtěl více informací, bylo mi řečeno, že se můžu jít na projekt podívat na úřad.

Pro mě daleko větší černá můra, než umístění, je ořezávat dobré plnohodnotné projekty a mít z noho něco napůl, touto cestou prosím ne!

Děkuji panu starostovi v diskuzi a říkal správně věci kolem financování, tady musí být ještě diskuze.

Za mě - My si můžeme vzít úvěr a zaplatit za to celou knihovnu s komunitním centrem, ale teď v běhu projektu bych pro to nezvedl ruku ani já, takto se slepě hnán velkým chtíčem.

Nejsme tu jen proto, abychom postavili pouze knihovnu, ale abychom byli schopni finančně, hospodárně vybalancovat velké investiční akce s těmi dlouhodobě odkládanými (3O6mil). Jsem až překvapen, kolik má město Boskovice investiční dluh, nejsou výjimkou 15 let a více oddalované investiční akce. Minulé vedení vědělo o potřebách haly, knihovny, výkupu pozemků, intenzifikace čističky, realizace bytů za nemocnicí, úpravě silnic, vědělo a co udělali, neušetřili nic, utratili peníze s ušetřených peněz na halu.

2 Líbí se