Na celé té anabázi mne z pohledu architekta docela mrzí, že se opět neustále mluví o urychlování procesu, zrychlení výstavby, a ani si nevzpomenu na všechny další termíny...
Ale nikde jsem zatím v oficiálním vyjádření k této problematice nezaslechl, či nečetl - u veřejné stavby daleko důležitější kritérium, či formulaci - totiž že chceme postavit kvalitní stavbu. To je za mne velký rozdíl.
Neříkám, že městská hala zde nechybí a že by nebylo prima ji už po těch letech tápání a váhání konečně realizovat, ale pokud budeme pořád "soutěžit" v tom, kdo to dokáže nejrychleji, tak říkám, že ji nemusíme stavět raději vůbec, protože takto to většinou nedopadne dobře.
Nechci se opakovat, protože souvislejší komentáře zrovna k tomuto tématu jsem už zde na fóru psal jinde (Sportovní hala v Červené zahradě, a Sportovní hala na Hybešově - #3 od barto).
Každopádně ale postavit teď pouze "halu", ať je konečně kde sportovat a pak, až budeme mít někdy vyřešen areál Červené zahrady, tak postavme konečně tu správnou halu nevidím jako reálné a z hlediska dalšího rozvoje města jako racionální. V té době už bude mít další vedení města k řešení určitě jiné a také důležité investiční akce, než stavět druhou sportovní halu - byť možná na místě, kde podle mne měla být od začátku.
Řešením je postavit jednu, kvalitní, městskou sportovní halu nyní.
Doufám, že jsem Vaši myšlenku pochopil správně - dovolím si poznamenat, že jsme (bohužel) zatím stále na začátku. Máme pouze studii proveditelnosti (3 varianty) / studii umístění "hlavní hrací plochy" / zákres do katastru - a nemyslím si, že bychom se někam vraceli. Nehledě na to, že máme stále platné usnesení o umístění haly.
Tomuto rozumím, čas byl promrhán kvalitně už docela velký - ale vzhledem k tomu, jak dlouho tu už tápeme, zároveň říkám, že nikdy není pozdě to udělat konečně pořádně.
Papír snese všechno. A dokud nezačneme investovat peníze zbytečně do výstavby nefunkčních řešení je to za mne pořád přijatelnější, než se teď rozhodnout na základě toho, aby to bylo hlavně rychle.