Díky za Vaši reakci, že se členové sportovní komise tímto seriozně zabývali. Toto, co popisujete jsem zmiňoval v paralelním tématu. V Břeclavi, kde to je takto realizované (kde jsme s dětmi lezli) jsem o tomto debatoval s vedoucím stěny a je to tak - v případě zápasů je úzus, že se na stěně neleze. Podobně to předpokládám funguje i v Bystřici nad Pernštejnem co tu dával v paralelním tématu @Adam.
Rozumím tomu a ani za mne to není úplně následováníhodný model. Je třeba si uvědomit, že realizace, kde se potkává lezecká stěna s provozem sportovní haly většinou vznikala maličko jiným způsobem, než který bychom tu rádi měli my. Vždy byla lezecká stěna do haly doplněna ex-post a uživatelům bylo jasné, že se bude jednat o určitou formu kompromisu a byli s tím srozuměni. My bychom to měli chtít určitě lépe - navíc v případě, že o tom hypoteticky víme už dopředu.
Možné to určitě je, nějaké peníze navíc to stát asi bude - částka nebude malá, ale ani nikterak ohromující vzhledem k ceně celé stavby. Pokud bychom chtěli stěnu stavět zvlášť, tak bude rozdíl vždy ve prospěch tohoto řešení - protože už v podstatě nemusíme "stavět" ten barák. Ten už tu bude.
Takže za mne toto řešení rozhodně dává smysl. I třeba v tom, co uvádíte, že budeme mít další marketingové odlišení od všech ostatních sportovních hal, co se v nedávné době realizovaly (moc, jich u nás kvalitních není - viz téma Inspirace pro sportovní halu)
Zde bych si dovolil opět citovat Ing. Pevného, který v této situaci říkává - "neprojektujme"! Že je třeba prověřit orientační cenové náklady je správné, ale tímto bychom měli v této fázi končit. Respektive napsat do zadání asi toto - oddělený provoz lezecké stěny od hrací plochy sportovní haly se samostatným hygienickým zázemím a šatnou. Otázkou je, jestli už nyní předepisovat vstup přes hlavní vstupní halu nebo to nechat na jednotlivých atelierech (mohou v průběhu soutěže vznést dodatečný dotaz, s otázkou co je přípustné vzhledem ke konkrétnímu návrhu, který zpracovávají - což naprosto běžné).
Uvědomme si, že připravujeme zadání architektonické soutěže. Nikoliv že vedeme ruku projektantovi u již konkrétního řešení, tak jak to doposud fungovalo. Nedefinujeme dopředu konkrétně, jakým způsobem by měla být tato část vyřešena - v tomto případě to myslím, není vůbec žádoucí. To je práce architekta, který se účastní soutěže, ten si s tím - více, či méně poradí. Podle toho, jak se mu to povede pak bude určeno výsledné pořadí - což ale neznamená, že i ten kdo se umístí na posledním (tedy v našem případě pátém) místě navrhne špatný barák. Pouze ten první ho navrhne ještě lépe.