Když si vyzobu pár věcí, které mě zajímají a sleduju je:
Rada města se tímto programovým prohlášením zavazuje k transparentním principům řízení města Boskovice, které v sobě zahrnují otevřenou diskusi napříč celým politickým spektrem, odbornou veřejností a obyvateli města Boskovice a místních částí Bačov, Hrádkov, Mladkov a Vratíkov.
Tohle mně moc nejde dohromady s tím, že musíme o něco žádat přes stošestku, a ještě podklady dostaneme poslední možný den. Ale doufám, že to byla jen anomálie. (Podobně jako uzavřený seminář ke knihovně pro koaliční zastupitele.)
Hodláme zahájit výstavbu komunitního centra s knihovnou, které poskytne adekvátní prostory a podmínky pro rozvoj nejen čtenářské obce, ale stane se také místem pro setkávání občanů.
Tímhle jsme se docela vzdálili variantě „olepíme ZZN polystyrenem a budeme tomu říkat knihovna“, která mně jednu chvilku připadala pravděpodobná. Takže dobrý! Ocenil bych, kdybychom už se rovnou shodli na ZZN, ale OK.
Vytvoříme zadání pro následnou výstavbu sportovní haly, jejíž deficit vytlačuje některé sporty z Boskovic do okolních obcí.
Tady jsem čekal spíš „postavíme“ nebo „zahájíme stavbu“ – to mě překvapilo.
Celkově jsem mírně optimistický, ale pořád bude nejvíc záležet na tom, jak přesně tenhle program naplníme. Pokud těsně před zahájením stavby skrečujeme knihovnu v ZZN ve prospěch jiné varianty, sportovní halu pojmeme jako plechové skladiště a urbanistickou studii Červenky zpracuje projektant vybraný na základě nejnižší nabídkové ceny, tak se v rozvoji města vrátíme tak o dvacet let nazpět (můj názor, pochopitelně).
Pokud naopak zvládneme aspoň rozestavět knihovnu podle současného návrhu v ZZN, aspoň rozestavět sportovní halu podle vysoutěženého návrhu a vysoutěžíme nebo aspoň kloudně formulujeme zadání pro soutěž na masterplán Červenky, tak jsme společně s předchozím volebním obdobím opravdu udělali kus práce.