Vnitřní uspořádání knihovny

Proces se určitě nezadrhnul, toto je normální stav a víceméně pro toto stupeň dokumentace DUR slouží. Ideálně je bez připomínek, ale to u takto velkého a relativně složitého objektu nešlo reálně čekat. Předpokládám, že se projekt určitě podaří upravit tak, aby ve finále v Boskovicích přibyl konečně po X letech kvalitní barák.

Pár postřehů jsem zde taky zaznamenal - původní dispoziční řešení mi přišlo maličko čistější, méně těžkopádné a účelněji využívající prostor.
Původní řešení kdy návštěvník vidí "recepci" konkrétního oddělení přímo od vstupu a stejně tak zaměstnanci knihovny s ním mají oční kontakt hned od dveří mi přišlo příjemnější, než to, co je navrženo teď. Stejně tak práce s prostorem/podlažní plochou u středního "traktu" provozního zázemí, byla za mne ve studii více efektivnější. Pokud by se totiž sečetla ta nově volná plocha za "recepcí" a "tanzplac" u ředitele + IT a serveru - máme zpět komfortní besední místnost o které mluví @zoul.
Chápu, že je třeba mít nějaké provozní zázemí (3.NP), ale "pouze přidané" 3 místnůstky, co přistály do původního přísálí jsou trochu rozpačité...

..asi bych to takto neměl říkat, protože to je práce v podstatě "mých kolegů" z oboru - jen doufám, že finální výstup bude s lidmi, kteří tam budou potom fungovat zodpovědně projednán. Na základě nyní zveřejněných podkladů z toho úplně ten pocit nemám...