Sportovní hala v Červené zahradě

Souhlasím s Vámi pánové - a vezmu to od konce.
Přestože se bavíme o jiných variantách, tak máme stále od minulého vedení města platné rozhodnutí o tom postavit sportovní halu v areálu Červené zahrady. Tehdy mi toto řešení připadalo logické a viděl jsem je jako legitimní vyústění snahy o revitalizaci Červené zahrady. Bohužel od té doby se nic nedělo - myslím viditelného, co by tuto myšlenku dále posouvalo od vize k reálným konturám.
Pokud by město chtělo zde halu postavit, musela by za mne už v této době pomalu končit (za ty 2 roky a něco) velmi intenzivní práce na konkrétních bodech zadání/stavebního programu. U všech sportovišť, která zde plánujeme.
Co víme, tak zatím nemáme pořádný stavební program ani na samotnou halu...

Úplně si to nemyslím, minimálně jedna (možná i dvě) z variant ukázaly jakým způsobem lze sportoviště do areálu umístit. Sice tam moc urbanismu nebylo, ale to primárně nebylo zadáním (alespoň doteď si to myslím). Bylo patrné kolik a jakým způsobem se sem vleze sportovišť a jaké pozemky by bylo/nebylo nutné mít pro to v městském majetku.
Jak jsem psal o pár příspěvků výše - poté jsem čekal soutěž na masterplan - studii řešení areálu, s tím, že jako výstup bude vyřešení základních funkcí zadání a bude to obsahovat i přidanou hodnotu ve vytvoření nové městské krajiny ne zrovna zanedbatelné plochy města.

Takto jsem si to tehdy v roce 2016 představoval, že se nějakým způsobem podaří. Hala by klidně mohla být jednou z prvních etap výstavby - dává to smysl. Ale museli bychom mít masterplan, co má hlavu a patu. První by musela jít na řadu infrastruktura a základní síť komunikací (alespoň významná část), která by byla už ve finální poloze a s ní klidně i hala.

Takhle jsme sice prověřili areál, ale nic hmatatelného dál nemáme a navazující 2 roky jsme tak nějak (opět) prováhali. Je to škoda.
Ale zase lepší, než postavit halu v Července a v poloze podle objemové studie, jak jsem tehdy taky kdesi zaslechl, tak klidně i jinde, ale prosím kvalitně. Myslím, že šanci na další halu ve městě hned tak mít nebudeme, i když toto jsem už taky slyšel. :slight_smile:

1 Líbí se