Zdravím všechny diskutující. Jsem autorizovaným architektem České komory architektů (ČKA) . Protože jsem rodačkou z Boskovic, není mi lhostejné, jak naše město vypadá.
Po vyhlášení soutěže na sportovní halu jsme s manželem a tchánem (oba taktéž architekti) uvažovali , že bychom se soutěže zúčastnili, jelikož bez problémů splňujeme všechna kritéria soutěže. Prostudování soutěžních podmínek vyvolávalo otázky jakou formou a jak je soutěž zadána. Objednal-li by se projekt dle tohoto soutěžního zadání, nejsem si jistá, zda by bylo vůbec možné dodat projekt v náležité architektonické či technické kvalitě v rozsahu, které zadání požaduje . Pro jistotu jsem zkontrolovala stránky ČKA a nepříjemným (nicméně v této chvíli očekávaným) překvapením pro mě bylo stanovisko ČKA, že je soutěž neregulérní a tedy je naše účast tímto zakázaná. Je mi líto, že se tímto krokem město distancuje od možnosti vybírat mezi hodnotnými projekty od autorizovaných osob a pouze se diskredituje v odborných kruzích české architektury.
Jana Syrovátková
6 Líbí se