Koukám, že opravdu v dokumentaci na webu města část napojení vnitrobloku na ulici 17. listopadu chybí... Proč?
Níže tedy pouze pro představu (upozorňuji, že mohlo v aktuální dokumentaci dojít ke změně, i když to úplně nepředpokládám), je výřez z výkresu, který jsme obdrželi jako podklad k jednání na začátku roku 2021. (Pro zvětšení je třeba nakliknout)
(obrázek: JNDS projekt s.r.o.)
Základní orientační "body" jsem ve výkrese popsal - světle modrou šipkou je vyznačeno plánované propojení vnitrobloku s ulicí 17. Listopadu, světle šedou šipkou je pak vyznačen stávající průchod z této ulice na Růžové náměstí.
Legenda použitých materiálu - dle barev je přiložena vpravo dole.
Jen pro orientaci, například kolik zeleně pro ty, co ze budou čekat na svůj autobus je zde nově navrženo a v jakém poměru je tu, kousek od centra města plocha pro vozidla vs. plocha pro chodce, kterých tu nebude asi zrovna málo... 
Ta zbytková zelená plocha co tam vyšla za a před parkováním autobusů do zeleně nepočítám, protože to je plocha, která se bude jednak špatně udržovat a k celkovému dojmu z ulice taky úplně moc nepřispěje.
Můj komentář k řešení je stále stejný, jak na začátku roku 2021 - rutinně zvládnutý projekt, kterému z dopravního hlediska lze asi máloco vytknout. Stěrače stírají, klaksony troubí, autobusy parkují a úředníci dle souladu s legislativou rutinně schvalují.
Ulice je zúžena, aby se snížila rychlost průjezdu vozidel (což je v pořádku) ale místa na chodníku pro tu spoustu pěších, kteří zde za den projdou a nebo čekají moc nezbylo. Respektive vše zůstalo při starém, jen autobusy už neparkují na silnici, ale na vyhrazeném betonovém pásu. Posun ke kvalitnějšímu veřejného prostoru se tak úplně nekoná. Toho, aby se zde třeba jen v náznaku lidé cítili dobře je tam pramálo.
Jak jsem psal už jinde - klidně i tomuto záměru by slušela soutěž. Architektonicko-urbanistická. Kdy architekt by byl hlavní koordinátor, který by si do týmu přizval urbanistu, dopravního inženýra, sociologa, krajinářského architekta a dohlížel by na to, aby výsledek nebyla pouze legislativně správně vyřešená doprava, ale aby se zde protnuly všechny výše zmíněné profese, nejlépe v ideálním stavu.
Abychom totiž nezískali ulici vyvedenou pouze v nových materiálech (s všudypřítomnou zámkovou dlažbou), ale s nulovou přidanou hodnotou. Chápu, že je docela troufalé, chtít po vedení města architektonickou soutěž na část ulice (takové soutěže se ale běžně dělají), když není schopno už asi 16 let vysoutěžit jednou sportovní halu, ale prostě jsem chtěl, aby to zde zaznělo.