Odchází jednatel nemocnice Dan Štěpánský

Na pondělním mimořádném zasedání rady města oznámil jednatel boskovické nemocnice Dan Štěpánský, že odchází.

Důvodem jsou odlišné představy o budoucnosti nemocnice:

Čtyři roky jsem pracoval pro převod. A dozvěděl jsem se, že nic takového se dělat nebude, že vše zůstane v městských rukou, které ví, jak to dělat a jak zajistil nové lékaře, nové výkony a víc peněz. Což já nedovedu. Z toho důvodu chápu rozhodnutí vlastníků – no a vyklízím pole. Nebudu jim přece překážet v tom, aby nemocnici vedli tam, kam chtějí.

Výměna ve vedení nemocnice je v Boskovicích takový národní sport. V roce 2015 odvolalo nové vedení Boskovic v čele se starostkou Hanou Nedomovou (ČSSD) jednatele Dana Navrátila:

Na jeho místo nastoupil Miloš Janeček, který následně skončil v roce 2019 opět po příchodu nového vedení města v čele se starostou Jaroslavem Dohnálkem (ODS):

Vedení nemocnice tehdy převzal Dan Štěpánský.

Ten nemocnici mimo jiné provedl covidovou krizí, po jejímž konci chtěl v roce 2021 odejít, podrobně jsme s ním o tom mluvili v Ohlasech naživo. Nakonec se ale rozhodl zůstat – a zřejmě odejde až teď, opět s příchodem nového vedení města v čele se starostkou Janou Syrovátkovou (Změna22).