Nový vítěz participativního rozpočtu

Ve sledu posledních událostí mě napadá, zda má vůbec PaRo v Boskovicích smysl? Narážím na poslední zprávy z radnice, kdy údajně někteří hlasující vzali své hlasy zpět, čímž nevyhrál projekt Prolézaček, ale hřiště u školičky.

"Opravy se po letech strádání dočká hřiště u malé školičky. Jde o vítěze hlasování v rámci participativního rozpočtu – původně ním byly Prolejzky ve vnitrobloku], nakonec ale někteří hlasující v anketě vzali zpět své hlasy pro tento projekt. Na akci je v tuto chvíli v návrhu rozpočtu vyčleněno 400 tisíc korun, starosta Jaroslav Dohnálek (ODS) ale počítá s tím, že náklady budou nejspíš vyšší. Přesnější částka by měla být známa po zpracování projektu."

Upřímně jsem z výsledků participativního rozpočtu dosti rozpačitý, samozřejmě nevím přesně, co se děje například okolo vítěze loňského ročníku "Louka v proluce". Ale zásadní je pro všechny okolo, že projekt není stále zrealizován. Nyní tato zvláštní "machinace". Zajímalo by mě, jak to jako funguje, že svoje hlasy vezmu zpět. Ať to bylo jakkoliv, tak spolu s tím, že nemáme projekt z rvního ročníku zrealizovaný a nyní došlo v podstatě k celkovému shození hlasovacího systému, tak mám dojem, že PaRo v Boskovicích dostává pěkně na :facepunch: a celý systém to dost devalvuje.