Na začátku týdne byly na FB města představeny tyto dvě vizualizace možné podoby interiéru nového Informačního centra v přízemí budovy radnice.
(foto: Město Boskovice)
Mám docela neodbytný pocit, že toto je hodně neštastný postup - navíc v případě, že toto je (a stále bude) většinou první místo, se kterým se návštěvník našeho města potká, když k nám přijede a bude hledat informace kam zavítat
Přijde mi docela líto, že místo toho, abychom třeba zrovna od takovéto poměrně malé "stavby" postupně začali proměnu města z doby, kdy zde architektura a vizuální kvalita bylo skoro sprosté slovo a takto mrháme potenciálem, doplnit toto historicky významné místo o novou a sebevědomou architektonickou vrstvu.
Myslím, že poměrně členitý interiér s klenbami a drobnějšími prosklenými plochami by si v případě, že mobiliář zde je vlastně pouze jakousi "kulisou", či "pozadím" k tomu, co zde bude prezentováno a vystavováno zasloužil určitě méně expresivní práci s hmotami a členěním navrženéhi vybavení.
O to hůře pak působí argument, že „...toto je pouze celková vizualizace návrhu a detaily budou dodatečně dořešeny...”. Při tvořbě konceptu kvalitní návrh měl už aktivně pracovat krom hmotového řešení i s materiály a nejde je naroubovat, až ex post.
Za mne by současná vrstva v interiéru mohla a měla mít v principu kvality, třeba jako interiér Turistického informačního centra města Brna z roku 2017 od Architekti Hrůša & spol., Ateliér Brno.
Trošku rozdíl, nemyslíte?
(foto: Architekti Hrůša & spol., Ateliér Brno)