Je to přesně tak, jak Vítku píšeš - jedná se o toto - dálkovou silnici Plzeň - Moravská Ostrava.
Z této bývalé silnice máme na území města ještě jeden původní kus a to jak v trase, tak v provedení - na ulici Hybešova - kde se právě nyní plánuje zaasfaltování. Jinak samozřejmě celá ulice Sokolská a dále pak Hybešova a Ludvíka Vojtěcha tohoto tělesa využívá.
Kdyby Vás to zajímalo, tak např. zde jsou podklady k části vedoucí přes Boskovice, zde pak část z Boskovic dále na východ směr Valchov. Některé části této silnice jsou v lese k Valchovu ještě patrné, stejně jak dál směrem ke Žďárné a dále k Malému Hradisku (doporučuji navštívit).
Podklady k části západně od Boskovic jsem dohledal ve stejném zdroji už kdysi také, ale pouze až od Rozseče nad Kunštátem a dál na západ.
Přesnou trasu z Boskovic, okolo Svitávky na západ jsem zatím nedohledal, byť jsem už i slyšel, že prý dnešní Hybešova a dále pak Sokolská měla pokračovat na západ v místě nynější křižovatky před nádražím u Minervy mostem nad tělesem dráhy a dále.
Proto taky nad Mladkovem byl umístěn pracovní tábor, který byl za minulého režimu později využíván jako tábor pionýrský. Kolem něj silnice s největší pravděpodobností měla procházet a křížit se pak západněji z druhou plánovanou stavbou, nám známé a nyní potřebné R43.
Že by ale trasa takovéto silnice vedla a nebo měla vést tudy, přes tento mostek si úplně nemyslím. Potřebný příčný profil je několikanásobně širší - což je vidět např. v trase přivaděče od Svitávky k tzv. "státní" a nebo pak severně směrem k Opatovicím po trase plánované silnice Vratislav - Brno - Vídeň.
Je ale možný, že tudy vedla původní "osmnáctka" (než z ní udělali "stopadesátku") - jako děcko si pamatuju, že jsme tudy kolem mladkovské pekárny jezdili dál do Svitávky, kde se pak podjíždělo ten most, který stojí vedle přivaděče na státní.