Takhle nově vypadá cesta směrem k westernovému městečku:
Tušíte někdo, v čem byl špatný ten původní povrch? Je nutné asfaltovat lesní cesty?
Takhle nově vypadá cesta směrem k westernovému městečku:
Tušíte někdo, v čem byl špatný ten původní povrch? Je nutné asfaltovat lesní cesty?
Tak na toto jsem koukal ještě týden poté s otevřenou pusou a doteď to prostě nějak nechápu...
Ne nadarmo se říká, že cesty do pekel jsou dlážděny dobrými úmysly a zde v tom byl určitě taky, ale přiznám se že asi nejenom mně zůstává důmyslně a dobře utajen.
Myslím ale, že situace úzce souvisí s tím, se všude chce za každých okolností dostat ideálně autem až před práh toho, kam jedeme.
Nevím ale, jestli zrovna zde, ve stále pěkném lese, kde se předpokládá určitá míra diskomfortu je třeba zpevňovat příjezdovou cestu tímto způsobem - Shatterhand taky nejezdil k Apačům po asfaltce.
Jako dokážu pochopit ještě, že je v asfaltu dejme tomu hlavní parkoviště, ale tady těch pár metrů navíc něco výrazně řeší? Z parkoviště sem pěšky jako už nikdo nedojde? Dokázal bych si představit, že ty peníze šly určitě využít smysluplněji.
Baví mne, když se navíc v tiskové zprávě argumentuje tím, že tuto komunikaci ocení hlavně cyklisté, tak to už nechápu vůbec.
Je to totiž v místě, kde jsou hned vedle cesty bikové traily a každý zde většinou jezdí na horském kole, ve většině případů dnes už opatřeném i odpružením čítající mnohdy i deseticentimetrové hodnoty.
Pokud někdo směřuje na kole dál, tak tato cesta po necelých dvou stovkách metrů končí a dál pokračuje tak, jak tu už několik desítek let vždycky byla. Stejně tak, jako velké procento cyklostezek, které jsou v české krajině vedené i po nezpevněných cestách. A nikdo si nestěžuje...