Docela mne překvapuje, že o tom, kde se to zde vzalo a jestli to něčím prošlo (rozuměj bylo povoleno) a třeba bylo případně i nějak zpoplatněno vlastně nikdo nic moc neví...
Včera cestou na procházku do lesa po Dukelské, směrem kolem nedávno nechvalně známé "lokality Palouček" a pak nahoru na Újezd mne docela šokovalo, že na asi 200 m od křižovatky s Lidickou, po odbočku k Zahradnictví Lebiš, bylo na sloupech veřejného osvětlení umístěno asi 4 ks této reklamy. (samozřejmě, že to nebyla jediná tato reklama po městě).
Opravdu to při jízdě autem, v rychlosti 50 km/h někdo stíhá vnímat, krom dopravních značek, a k tomu ještě i zjistit o co jde, a kde to bude?
Myslím, že o něčem podobným mluvila na předposledním ArchiTalku Veronika Rút - i já si totiž nemyslím, že by v dnešní byl tento způsob reklamy až tak účinný, a že je potřeba na to vynaložit nemalé náklady na tisk a stejně tak i instalaci a pak tím "zaneřádit" celý město.
Troufnu si tvrdit, že reklama na totéž v online světě, kde stejně každý den cílová skupina nejednu hodinu stráví, by byla za mne daleko efektivnější.
...no jsem docela zvědavý, jak dlouho zde nějaké zbytky po proběhnuté akci vydrží. Rád bych se mýlil, ale tipuju, že možná ještě před Vánoci budeme někde mít možnost vidět, že na přelomu září a října tu byli Stunts.
Četl jsem někde na diskusi ve virtuálním veřejném prostoru asi toto: "komu to vadí, že to zde je - vždyť je to na chvíli a to není možný řešit daleko důležitější věci, než takovýto prkotiny?".
Myslím si, že u takovýchto detailů to právě začíná. Když jsme totiž tak nějak vlastně v pohodě s tímto, tak pak to stěží může platit u něčeho tzv. daleko důležitějšího...